Nyinflyttad?

Är du ny i Brf Barisen1? Varmt välkommen!

Här följer lite kort information kring vad som kan vara bra att tänka på!

Tvättstuga
I föreningen finns en tvättstuga med två tvättgrupper. Denna finns på Stöttingsgränd 18 med ingång via porten på västra gaveln. Bokning sker med tagg (speciell tagg avsedd för tvättstugan) via den elektroniska tavlan på väggen utanför tvättstugan. Läs ordningsreglerna för tvättstugan här.

Förråd
Till varje lägenhet hör också ett förråd. Vi rekommenderar att du skaffar ett bra hänglås till förrådsdörren Vill du ha mer plats har vi även extraförråd att hyra ut, separat kö. Kontakta i så fall styrelsen.

Parkeringsplats
Behöver du P-plats? Kontakta föreningens förvaltare, Delagott AB för att ställa dig i kö, det finns totalt 27 parkeringsplatser i föreningen.

Nycklar & Låsbrickor
För att komma in i porten behöver du en låsbricka (även nyckel fungerar). Denna erhålls av föreningen och ytterligare låsbrickor går att beställa till en kostnad av 200kr/bricka.

Första gången du använder brickan ombeds du att ställa in en kod till brickan. Håll brickan mot läsaren och följ instruktionerna för att ställa in din kod. Koden används kvälls/nattetid mellan 20.00 - 08:00, dagtid räcker det med att hålla upp brickan mot läsaren.

Nyckar till port/källare/allmänna utrymmen samt nyckel till cykelförråd går att beställa av styrelsen och kostar 300kr/st som läggs på nästa månadsavgift.

Porttelefon
Samtliga portar har en porttelefon installerad. För att ringa på porttelefonen söker man upp lägenhetsinnehavaren med hjälp av pilarna och trycker ring, det ringer då på lägenhetsinnehavarens telefon som svarar och öppnar porten genom att trycka 5 på sin telefon. Vill man inte öppna porten lägger man bara på samtalet.

Renovering
Styrelsen behöver godkänna alla renoveringar (stora som små) på förhand. Men i det stora hela brukar standardrenoveringar inte ha något komplicerat förfarande.
Läs mer om renoveringar här.

Soprum
På gården finns ett miljörum där det sorteras glas, plast, kartong, tidningar och matavfall samt hushållssopor. Hushållssopor kan även slängas i sopnedkastet utanför Stöttingsgränd 18-20. Genom att sortera väl minskar vikten på våra brännbara sopor markant och varje kilo sparar föreningen pengar.

Föreningen sorterar även matavfall, kontakta styrelsen vid intresse.

Trapphus & källargångar
Även om trapphus och källargångar är rymliga är det under inga omständighet tillåtet att förvara cyklar, barnvagnar, möbler eller något annat av den enkla anledningen att de utgör en stor brand- och utrymningsfara. Utnyttja istället föreningens cykelrum eller barnvagnsrum eller förvara dina saker i lägenheten. Trapphuset är alla grannars gemensamma utrymme och säkerheten påverkar alla i en nödsituation. Behöver du mer plats? Kontakta föreningen för att och ställ dig i kö till ett extraförråd.

Grillplats
Föreningen har en egen grillplats på området. Denna är fri att utnyttja för föreningens medlemmar.

Bostadsrättstillägg
Kom ihåg att lägga till bostadsrättstillägg till din hemförsäkring om du inte redan har. Kontakta ditt försäkringsbolag och meddela att du bor i bostadsrätt och behöver bostadsrättstillägg.

Området
Välkommen till Västertorp och Stöttingsgränd, stadsdelen som under 50 och 60-talet kallades för förortens Östermalm. I centrum som ligger några hundra meter från föreningen finns två matvarubutiker, apotek, bageri och flera andra butiker.

Västertorp är känt för sina många skulpturer som står uppställda lte varstans i stadsdelen. Passa på att gå en skulpturvandring och lär dig mer om skulpturerna.

Engagemang i föreningen
Du som vill bli mer delaktig i ditt gemensamma boende och gillar att påverka kan kontakta styrelsen och/eller valberedningen. Eftersom föreningen drivs av medlemmar behövs det alltid nya drivkrafter och hjälp. Oavsett om du har speciella superkrafter eller mest brinner för fina grillplatser för alla finns det plats för ditt engagemang. Kontakta styrelsen om du vill hjälpa till föreningen.

Felanmälan
All felanmälan rapporteras omgående till föreningens tekniska förvaltare, Delagott AB.

Senast uppdaterad: 2021-02-10